Var ska vi bo på Kreta?

Överväger ni Kreta som nästa semesterdestination? Det gör ni helt rätt i, för Kreta är en fantastisk semesterö som har allt som gör semestern oförglömlig. Men var ska ni bo på Kreta? Det kan vi ge svar på här.

Kreta är den mest populära av de grekiska semesteröarna och är en perfekt ram för familjesemestrar med barn, en härlig parresa eller en aktiv semester i vacker natur. Se våra rekommendationer på boenden.

Chania Kreta
Chania

Bästa semesterorten på Kreta för barnfamiljer
De flesta som kan lite om Kreta känner till semesterstaden Chania och Chania-kusten. På denna 20 km långa och väldigt vackra kuststräcka finns många sköna stränder och familjevänliga semesterorter. Vi rekommenderar byn Platanias där hotell Porto Platanias Beach Resort & Spa är en semesteroas för barn och deras föräldrar. Hotellet bjuder bland annat på fem pooler, fyra stora vattenrutschkanor, fitnesscenter och spa.

En annan familjevänlig semesterort på Chania-kusten är Agii Apostoli som har flera fina sandstränder med lugnt och lågt vatten. Nära stränderna ligger det populära familjehotellet Triton Agii Apostoli som har moderna och ljusa rum samt stora pooler. För barnen finns en lekplats och ett stort lekrum inomhus.

Rethymnon gamla stadsdelen
Den gamla stadsdelen i Rethymnon.

Semesterorter för parresor
På Kreta finns många möjligheter till en förtrollande parsemester oavsett om det är upplevelser, avslappning, strandliv eller god mat som står högst på prioriteringslistan. Till de som gärna vill bo i en livlig stad med många restauranger, shopping och en upplevelserik gammal stadsdel rekommenderar vi 5-stjärniga Aquila Porto i Rethymnon. Det är ett otroligt härligt hotell som har sitt eget strandområde och ett fint poolområde. Det finns många möjligheter att skämma bort sig, inklusive med en romantisk candle light dinner.

För de som föredrar en mer avslappnad atmosfär finns även många möjligheter till detta på Kreta. Något alldeles speciellt är Sitia, en otroligt charmerande kustby där turismen ännu inte riktigt har kommit igång. För en romantisk parsemester rekommenderar vi hotellet DeMaNi Suites nära både centrum och Sitias härliga strand.

För de mer festglada unga paren lockar särskilt semesterorterna Hersonissos och Malia som har Kretas mest aktiva nattliv och flera bra stränder att slappna av på under dagen.

Paleochora Kreta
Paleochora

Bästa semesterorten för en aktiv semester på Kreta
På Kretas norra kust finns den mysiga, typiskt grekiska semesterorten Georgioupolis som är som gjord för en aktiv semester. Byn ligger nära De Vita Bergen, Samariaklyftan och sjön Kournas, så det finns många möjligheter till utflykter, vandringar och cykelturer. Se våra rekommendationer på moderna och charmerande vuxenhotell i Georgioupolis.

På Kretas sydkust kan vi rekommendera Paleochora med helt enastående natur. Här finns många vackra vandringar, men även goda möjligheter till cykelturer och båtturer längs kusten. Själva byn har en härlig grekisk atmosfär, många autentiska tavernor och vitt skilda, men var och en på sitt sätt vackra, stränder. Det 4-stjärniga hotellet Hotel Libyan Princess ligger centralt, har moderna rum och gästernas betyg är helt i topp.

Back to top button