Almyrida

Almyrida kartaAlmyrida är en ytterst familjevänlig semesterort på den nordvästra delen av Kreta. Staden ligger några kilometer öster om den något större semesterorten Kalives och cirka 15 kilometer öster om Chania.

Staden har allt det som solhungrande turister har behov av, både när det gäller stränder, matställen, mini-marknader, turistbutiker och biluthyrning.

Det finns även ett ganska bra urval av hotell. Strandhotellen Almyrida Resort är det mest populära.

Almyrida restaurang

Stränder i Almyrida
De två bästa stränderna i Almyrida ligger framför byn, och här är sanden fin och vattnet lågt. Alla nödvändiga faciliteter finns, och flera olika former av lugna vattensportaktiviteter. Stränderna ligger inne i en bukt som skyddar mot vågor och undervattensströmmar. Detta gör att de två stränderna är väldigt familje- och barnvänliga.

Den tredje stranden ligger i byns västra utkant. Detta är en stenstrand och det finns inga faciliteter. Det finns dock några få solstolar till de som vill ligga i fred på denna strand.

Almyrida strand

Almyrida Kreta

Restauranger och nattliv
Urvalet av restauranger i Almyrida räcker gott och väl till en tvåveckors semester. De flesta av restaurangerna ligger på gatan bakom stranden, och flertalet av dem serverar traditionell grekisk mat.

Nattlivet är mycket lugnt, men det finns dock några barer som visar diverse fotbollsmatcher m.m. samt en mysig cocktailbar där man kan njuta av livet efter kvällsmaten.

Kreta Almyrida

Aktiviteter och sevärdheter
Almyrida är omgiven av ett storslaget landskap med De Vita Bergen (Lefka Ori) i bakgrunden. Det kan varmt rekommenderas att hyra en bil och besöka någon av alla charmiga landsbyar som exempelvis Plaka och Kokkino.

Om det är shopping och kulturella upplevelser som gäller ligger Chania bara en bussresa bort. Här är den vackra venetianska hamnen och den gamla stadsdelen absolut värda ett besök. Det finns marknader flera gånger i veckan, och den historiska marknadssalen har öppet måndag till lördag.


Se vår video från Almyrida – och följ vår Youtube kanal


Almyrida karta
Det syns tydligt på kartan att Almyridas stränder ligger väl skyddade inne i en bukt. Bara några kilometer västerut ligger grannbyn Kalives.

I samma kategori...

Back to top button