• Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

Almyrida

Almyrida kartaAlmyrida är en ytterst familjevänlig semesterort på den nordvästra delen av Kreta. Staden ligger några kilometer öster om den något större semesterorten Kalives och cirka 15 kilometer öster om Chania.

Staden har allt det som solhungrande turister har behov av, både när det gäller stränder, matställen, mini-marknader, turistbutiker och biluthyrning.

Det finns även ett ganska bra urval av hotell, med strandhotellen Almyrida Beach Hotel och Almyrida Beach Residence som de mest populära.

Almyrida strand

Stränder i Almyrida
Almyrida har tre stränder. De två bästa ligger precis framför staden, båda med fin sand och långgrunt vatten. Alla nödvändiga faciliteter finns tillgängliga och man kan ägna sig åt flera olika typer av icke-bullrigt vattensport. Stränderna är mycket barnvänliga och det finns gott om lekplats.

Den tredje stranden ligger i stadens västliga utkant och denna är betydligt mindre besökt då den är en stenstrand utan några faciliteter alls.

Restauranger och nattliv
Urvalet av restauranger i Almyrida räcker gott och väl till en tvåveckors semester. De flesta av restaurangerna ligger på gatan bakom stranden, och flertalet av dem serverar traditionell grekisk mat.

Nattlivet är mycket lugnt, men det finns dock några barer som visar diverse fotbollsmatcher m.m. samt en mysig cocktailbar där man kan njuta av livet efter kvällsmaten.

Almyrida Kreta

Aktiviteter och sevärdheter
Almyrida är omgiven av ett storslaget landskap med De Vita Bergen (Lefka Ori) i bakgrunden. Det kan varmt rekommenderas att hyra en bil och besöka någon av alla charmiga landsbyar som exempelvis Plaka och Kokkino.

Är du dock intresserad av shopping, ligger Chania endast en kortare bussresa bort. Här är den gamla stadsdelen absolut värd ett besök.

Almyrida karta