Rethymnon

Rethymnon kartaRethymnon är med sina ca. 30 000 invånare den tredje största staden på Kreta. I närheten av Rethymnon ligger bl.a. semesterorterna Adele och Platanes.

I Rethymnons smala gator och gränder ligger charmiga hus byggda i venetiansk, turkisk och grekisk stil. I den venetianska stadsdelen kan man uppleva den venetianska adelns eleganta riddarhus, Loggian, och inte långt därifrån Rimondi Fontänen från 1626. Den turkiska moskén, Nerantzes, som ibland har öppet i samband med konserter, är också värd ett besök.

Se Airtours populära hotell i Rethymnon.

Rethymnon gamla stadsdelen

Vacker är också den lilla, men otroligt mysiga fiskehamnen från 1200-talet. Vid sidan om hamnen ligger det imponerande venetianska fortet Fortezza, som nu huserar Rethymnons arkeologiska museum.

Rethymnon Kreta

Stränder i Rethymnon 
I Rethymnon börjar sandstranden redan inne i staden. Därifrån sträcker den sig 12 kilometer mot öst. Den första långa biten är sandstrand med en vacker strandpromenad.

Resten av den långa stranden består av områden med fin- och grovkornig sand samt småsten på en del ställen. Man kan hyra parasoller och solstolar på flera ställen, samt det erbjuds många vattensportsaktiviteter på stranden.

Rethymnon strandliv

Restauranger och nattliv
Neråt fiskehamnen myllrar det av caféer och (fiske)restauranger, nära vattnet och fiskebåtarna. Längs strandpromenadens första kilometer ligger även en massa restauranger och caféer. Inne i själva staden ligger också många bra och trevliga restauranger.

Rethymnon hamn

Nattlivet är ganska livligt i Rethymnon. I den gamla stadsdelen, vid hamnen och längs strandpromenaden ligger många barer samt även några diskotek.

Attraktioner och aktiviteter
Det imponerande venetianska fortet Fortezza (bild nedan), som nu huserar Rethymnons arkeologiska museum är klart värt ett besök. Fortet är mycket väl bevarat.

Fortezza Rethymnon

Den otroligt charmiga gamla stadsdel är i sig själv en stor sevärdhet, där de flesta kan spatsera i timmar och bli betagen av alla smala gränder och arkitekturen.

Varje år i början av juli håller man en vinfestival i Rethymnons Park, som ligger strax utanför den gamla stadsdelen. Parken är även ett skönt ställe att slappa lite i skuggan av träden.


Video från Rethymnon


Rethymnon karta

I samma kategori...

Back to top button