Limnoupolis vattenland

Limnoupolis kartaLimnoupolis Water Park är ett vattenland, som ligger på västra Kreta, bara 7-8 kilometer från semesterorterna Chania, Platanias och Agia Marina. Vattenlandet är även känt som Aqua Creta Limnoupolis.

Limnoupolis vattenland bjuder på vattenrutschbanor och andra aktiviteter för barn i alla åldrar. Gemensamt för alla de stora vattenrutschbanorna är dock minimumhöjden på 120 cm.

Limnoupolis Kreta

De allra modigaste kan prova på Free Fall som är en väldigt brant vattenrutschbana med en längd på 55 meter. Samma adrenalinkick kan man få från Triple Twist som består av tre stängda rör som slingrar sig runt varandra.

I vattenrutschbanorna Rainbow, Black Hole och Giant är tempot lite lugnare. Mest populär är Rainbow som är en bred vattenrutschbana med fem parallella banor i regnbågens färger. Här kan familjen åka bredvid varandra och se vem som kommer först.

Limnoupolis lazy river

De som vill ta det väldigt lugnt kan slappna av i badringarna i Lazy River. Här kan man flyta runt i en mer än 200 meter lång konstgjord flod i vackra omgivningar. Det går även att bada i den 1500 m2 stora badbassängen som är 3,8 meter djup som djupast.

Chania vattenland

Det finns ett eget område för de minsta barnen, helt utan minimumhöjd. Här är vattnet ganska lågt, och det finns flera små vattenrutschbanor, ett lektorn och en stor tunna som häller ut vatten över barnen när den blir full.

Limnoupolis vattenland

Om du blir hungrig så finns både en restaurang och ställen med snabbmat. Det finns även en liten matvarubutik där man kan köpa snacks och dricka.

Limnoupolis vattenland ligger ganska avsides sydväst om Chania, men det finns många transportmöjligheter hit. Enklast är det med hyrbil eller taxi, men det går även lokalbussar, och turisttåget The Little Fun Train har till och med en specialrutt som går specifikt till vattenlandet från utvalda semesterorter.

Limnoupolis affär

Priset och öppettider för Limnoupolis vattenland hittas på parkens officiella hemsida.


Vår video från Limnoupolis vattenland


Karta över Limnoupolis Water Park
Limnoupolis vattenland ligger mitt i Kretas vackra natur. Den enda grannen är en stor och bra gokart-bana. Semesterorterna på Chania-kusten ligger norrut.

I samma kategori...

Back to top button