Kalives

Kalives kartaKalives är en trevlig liten och långsträckt stad ca. 18 km öster om Chania på Kretas norra kust. Staden ligger i Soudabukten med en vacker utsikt över Akrotirihalvön.

Staden byggdes upp kring den genomgående kustvägen, men det finns liv i flera sidogator. Bland de vanliga grekiska vitkalkade husen ligger olika små affärer och butiker, som klädbutiker, bagare, grönsakshandlare, en slaktare och små supermarknader. I den östliga delen av staden ligger en liten fiskehamn.

Kalives semesterort

Det finns inga stora hotell i Kalives. En av de största är Kalyves Beach, som ligger direkt intill stranden, och bara ett stenkast från centrum. Hotellet har två härliga poolområden.

Kalives strand

Kalives promenad

Stränder i Kalives
Kalives har två fina sandstränder. Huvudstranden börjar vid den lilla hamnen och sträcker sig längs nästan hela staden. Det är en långgrund och barnvänlig sandstrand, där det finns flera avsnitt med solsängar och parasoller.

Cirka en kilometer nordväst om Kalives ligger den andra stranden. Det är en riktigt fin sandstrand, ganska lugn och inte lika välbesökt på grund av att den ligger en bit från staden.

Kalives minikyrka

Restauranger och nattliv
Det finns rikligt med restauranger och kaféer i Kalives. De ligger dock primärt längs kustvägen och runt stadens lilla torg. Nattlivet är ganska lugnt.

Kalives restaurang

Aktiviteter i Kalives
Kalives vackra natur är oerhört populär bland vandrare. Vill man tillbringa en dag i en större stad, går det bussar till t.ex. Chania.


Se vår video från Kalives


Kalives karta

I samma kategori...

Back to top button