Hersonissos

Hersonissos kartaDen populära semesterorten Hersonissos ligger på Kretas norra kust vid Malia-bukten, endast ca 30 km. från Kretas huvudstad, Heraklion.

Hersonissos har allt, antingen Ni vill ha sol, strand, restauranger, kultur, shopping eller pulserande nattliv under semestern. Målgruppen är både unga som vill festa och familjer som vill ha det lite lugnare.

Airtours: Mest populära boende i Hersonissos.

Hersonissos stad

Stränder i Hersonissos
Det finns en strand vid Hersonissos centrum, men det finns också många stränder i närheten. Strax öster om centrumet ligger den populära sandstranden Star Beach, och kör man längre österut kommer flera små stränder på rad, där det inte är lika mycket folk.

Hersonissos strand

Väster om hamnen ligger en stor och populär strand. Här finns både solsängar och vattensportaktiviteter. Längre mot väst finns fler små vikar och stränder, härunder en liten naturiststrand.

Hersonissos strand Kreta

Restauranger och nattliv
Det är ett rikt urval av restauranger, tavernor och caféer i Hersonissos, i synnerhet vid strandpromenaden och på huvudgatan. Här serveras alla möjliga rätter ur det internationella köket. Vill man prova det traditionella grekiska köket, kan ett besök i någon av de tre närliggande landsbyar Koutoulafari, Piskopiano och Gamla Hersonissos rekommenderas.

Hersonissos är känd för sitt färgglada nattliv, med högt tempo under sommarmånaderna. Det är koncentrerat omkring hamnområdet, där det ligger många barer och diskotek. Två ytterst populära diskotek är Amesia Club och Matrix Club.

Hersonissos

Hersonissos Sarakino fontän
Sarakino fontänen i Hersonissos

Aktiviteter i och omkring Hersonissos
Star Beach Water park (bild nedan) är en vattenpark för en bred publik. För de vuxna finns swimmingpools med barer, som serverar långdrinkar, medan DJ-en spelar senaste dansmusik. Det finns till och med bungy jump! Barnen har deras eget poolområde med vattenrutschbanor. Framför Star Beach Water park ligger stranden med allt man kan tänka sig i vattensportaktiviteter.

Star Beach Kreta

Hersonissos har även ett litet akvarium, Aquaworld. Här kan man se primärt fisk och reptiler från regionen, men det finns dock också en del reptiler och ormar från andra länder, bl.a. två stora pytonormar. Det är billigt att komma in, och användarna på Tripadvisor ger det toppbetyg.

Skall det vara full fart, då ligger gokartbanan Kartland i Hersonissos. Här kan familjens större medlemmar köra i kapp efter en avslappnande dag på stranden.

Betydligt lugnare är det ca fem km. söder om Hersonissos, där det ligger en fin golfbana.


Hersonissos video


Karta över Hersonissos

I samma kategori...

Back to top button