• Platanias

  • Platanias

  • Platanias

  • Platanias

Platanias

Platanias kartaPlatanias är den största av en rad mindre semesterorter, som med tiden har vuxit ihop på Chaniakusten på Kreta.

Semesterorten är uppkallad efter platanträden, vilka växer längs flodstranden i Platanias. Staden är uppdelad i den gamla staden Pana Platanias, samt den mer moderna stadsdelen nära havet, Kato Platanias.

Platanias har på grund av sin storlek ett bra urval av hotell, restauranger och butiker. Många hotell ligger omedelbart vid stranden.

Platanias strand Kreta

Stranden i Platanias
Den nästan sju kilometer långa stranden består av sand med små sten, och det finns ett stort urval av olika vattensportaktiviteter. Stranden har EUs blåa flagg, vilket endast ges till rena och välskötta stränder.

Längs stranden finns många restauranger och barer, vilket ger riktigt goda möjligheter för förfriskningar.

Platanias strand

Restauranger och nattliv
Det vimlar av restauranger och de serverar alla möjliga typer av mat. Ett bra tips är att ta en sväng upp till den gamla stadsdelen, här finns många fina restauranger och flertalet av dem har en fantastisk utsikt.

Nattlivet är också livligt med ett stort urval av barer, diskotek och klubbar.

Platanias shopping

Aktiviteter i och runt Platanias
Om shoppingmöjligheterna i Platanias inte räcker till, kan man med goda bussförbindelser ta sig till den mycket större staden Chania. Bussarna avgår flera gånger i timmen.

Drygt en kilometer från Platanias finns ett naturområde med sällsynta växter, gamla platanträd och djur.

Platanias

Utanför Platanias ligger ön Agioi Theodoroi (bild ovan), som mest av allt är ett naturreservat för den kretensiska bergsgeten Kri-Kri. Från hamnen i Platanias går flera båtturer till Agioi Theodoroi och under båtturen är det även möjligt att ta ett dopp från båten och snorkla vid ön.

Se vår video från Platanias – och följ vår Youtube kanal

Platanias karta