Agia Marina

Agia Marina kartaAgia Marina ligger ca 9-10 km väster om Kretas näst största stad, Chania, och knappa 2 km öster om Platanias.

Semesterorterna på Chaniakusten är som pärlor på ett pärlband, och Agia Marina är en bland dem. Städerna ligger mycket nära varandra och Agia Marina har i stort sett vuxit ihop med de närliggande städerna Platanias och Kato Stalos. Agia Marina var en gång i tiden en livlig och trevlig liten fiskeby, och en del av den gamla goda grekiska atmosfären finns kvar i den gamla stadsdelen.

Hotellförslag: Hotellet Iolida Beach är ett inbjudande lägenhetsboende med hög standard. Det ligger i närheten av centrumet och bara 100 meter från stranden i Agia Marina. Kan bokas med all inclusive.

Agia Marina strand

Stränderna i Agia Marina
Strandförhållanden är mycket bra i Agia Marina. Stränderna är täckta med fin, gyllene sand och det grunda vattnet gör stränderna mycket barnvänliga. Det finns gott om vattensportaktiviteter för den äventyrlige, bland annat jetski, parasegling och snorkling. De flesta aktiviteter hittar man på strandens västra del.

Strax öster om “spetsen” (den nordligaste punkten), finns ett område där ungdomarna samlas. Här finns flera kaféer och barer som spelar musik som strandbesökare kan njuta av.

Agia Marina strand Kreta

Agia Marina strand Kreta

Restauranger och nattliv
Det finns många restauranger, kaféer och tavernor att välja bland i Agia Marina. Enligt användarna på Tripadvisor är Horiatiko taverna den absolut bästa restaurangen, som liksom många andra restauranger i stan, serverar grekiska specialiteter. Andra bra restauranger är Manolis och Olivi.

Nattlivet är ganska livligt i stadens barer och nattklubbar. De som vill ha ett ännu större urval kan hitta det bara genom att ta en kort promenad till Platanias.

Agia Marina Kreta

Aktiviteter i Agia Marina
Har man med sig barn på semester, då kommer leklandet i Agia Marina att väcka entusiasm. Här kan barnen ha kul med bland annat hoppborgar, elbilar och minigolfbana. Om det ska vara vildare än så ligger Limnoupolis vattenpark mindre än 10 km bort. Här är det garanterat roligt för hela familjen. Se vår video nedan.

Platanias är bara en promenad eller en kort bussresa bort, och här hittar man ännu fler butiker och restauranger. Från Platanias är det också möjligt att följa med på olika båtturer.


Vår video från Limnoupolis vattenpark


Agia Marina karta
Agia Marina har vuxit samman med den större semesterorten Platanias i väster, samt med den mindre orten Kato Stalos mot öster. Något mot söder ligger Pano Agia Marina, som är den ursprungliga delen av staden.

I samma kategori...

Back to top button