• Gerani

  • Gerani

  • Gerani

  • Gerani

Gerani

Gerani kartaGerani är en liten och lugn semesterort på Chanias kust, 15 km väster om staden Chania.

Gerani är perfekt för den som vill ha en semester i fridfull atmosfär. Även om staden är liten, har den restauranger och några barer, liksom det finns minimarknader och en bagare.

Hotels.com: Populära hotell i Gerani.

Stranden i Gerani
Stranden i Gerani är lång och bred. Den består av sand blandad med grus/småsten, medan det är lösa stenar i vattenkanten.

Det finns möjlighet att hyra solsängar och parasoller, liksom det finns möjlighet till enklare aktiviteter på stranden/vattnet. Stranden har Blå Flagg, vilket endast delas ut till rena och välskötta stränder.

Gerani strand

Restauranger och nattliv
Det finns en handfull restauranger i Gerani. Det är dock under två kilometer till Platanias, där det vimlar av restauranger.

Nattlivet är lugnt i Gerani, medan åter igen, det är kort avstånd till Platanias, där det är ett ganska livligt nattliv.

Sevärdheter och aktiviteter
Naturen runt om Gerani är vacker och inbjuder till en cykeltur på hyrda cyklar. Traditionella landsbyar som Pano Gerani, Modi, Loutraki och Manoliopoulo ligger alla inom ett avstånd av 10 kilometer och är alla värda ett besök.

Från hamnen i Platanias går båtturer över till ön Agioi Theodoroi, som primärt är ett naturreservat för den kretensiska bergsgeten Kri-Kri. Under turen är det möjligt att bada från båden och snorkla vid ön.

Gerani karta