Gerani

Gerani kartaGerani är en liten och lugn semesterort på Chanias kust, 15 km väster om staden Chania.

Gerani är perfekt för den som vill ha en semester i fridfull atmosfär. Även om staden är liten, har den restauranger och några barer, liksom det finns minimarknader och en bagare.

Det finns flera stora hotell, men även en hel del mindre familjedrivna hotell. Se populära hotell i Gerani.

Gerani strand Kreta

Stranden i Gerani
Stranden i Gerani är lång och bred. Den består av sand blandad med grus/småsten, medan det är lösa stenar i vattenkanten. Det finns möjlighet att hyra solsängar och parasoller, liksom det finns möjlighet till enklare aktiviteter på stranden/vattnet. Stranden har Blå Flagg, vilket endast delas ut till rena och välskötta stränder.

Hvis I lejer en bil, så ligger den flotte strand Falasarna 45 minutters kørsel væk. Den endnu flottere Balos strand ligger lidt over en times kørsel væk, men I kan også køre til Kissamos og tage personfærgen derfra til Balos. Sejlturen er en utrolig smuk naturoplevelse.

Gerani strand

Restauranger och nattliv
Det finns en handfull restauranger i Gerani. Det är dock under två kilometer till Platanias, där det vimlar av restauranger.

Nattlivet är lugnt i Gerani, medan åter igen, det är kort avstånd till Platanias, där det är ett ganska livligt nattliv.

Gerani Kreta

Gerani marknad

Sevärdheter och aktiviteter
Naturen runt om Gerani är vacker och inbjuder till en cykeltur på hyrda cyklar. Traditionella landsbyar som Pano Gerani, Modi, Loutraki och Manoliopoulo ligger alla inom ett avstånd av 10 kilometer och är alla värda ett besök.

Agioi Theodoroi
Agioi Theodoroi

Från hamnen i Platanias går båtturer över till ön Agioi Theodoroi, som primärt är ett naturreservat för den kretensiska bergsgeten Kri-Kri. Under turen är det möjligt att bada från båden och snorkla vid ön.


Gerani karta
Som kortet viser, så ligger de fleste hoteller i Gerani ude ved kysten. Selve byen med nogle få butikker ligger 500 meter fra stranden (midt på kortet).

I samma kategori...

Back to top button