Georgioupolis

Georgioupolis kartaGeorgioupolis ligger i stort sett precis mitt emellan Chania och Rethymnon på Kretas norra kust.

I Georgioupolis får gästerna en avslappnande semester i mysiga och vackra miljöer. Stadens mittpunkt är torget, där gästerna kan njuta av solen eller dra sig undan i skuggan från stora eukalyptusträden. Från torget går flera små handelsgator med trevliga butiker.

Georgioupolis stad

Den vackra strandpromenaden är ett annat skönt ställe där man lugnt kan släntra och bara njuta av tillvaron. Här ligger också flertalet av stadens restauranger.

Det populäraste hotellet i Georgioupolis är Pilot Beach, som ligger precis vid stranden. Hotellet bjuder på flera restauranger, aktiviteter och ett stort spa.

Georgioupolis strand

Stränder i Georgioupolis
Huvudstranden i Georgioupolis är ganska smal och ligger precis framför staden, men öster om staden förvandlas den till en fin, stor sandstrand. Det finns många avsnitt med solsängar och parasoller, samt ett bra urval av strandrestauranger och -caféer. Vattnet är klart och förhållandevist grunt, men när det blåser från norr kan det förekomma stora vågor, håll därför ett öga på livräddarnas flagga.

Fyra-fem minuters gångpromenad norr om Georgioupolis centrum ligger den mindre stranden som går under namnet Kalyvaki Beach. En skön orörd sandstrand, som ligger bättre skyddad än huvudstranden. Vattnet är delvis grunt. Taverna Kalivaki fungerar både som restaurang och strandbar.

Kalyvaki strand
Kalyvaki strand

Restauranger och nattliv
Det finns många tavernor och restauranger i Georgioupolis. Flertalet av dem är små och familjedrivna och kvaliteten är generellt hög.

Nattlivet är förhållandevis begränsat, men det finns rikliga möjligheter att få en drink ute på kvällen. Inte minst vid stadens trevliga och välbesökta torg.

Georgioupolis Kreta

Aktiviteter och sevärdheter
Den enastående naturen omkring Georgioupolis bjuder in till en cykeltur på någon av de mindre varma dagarna. Cykla exempelvis till Kretas största färskvattensjö, Kournas (bild nedan). Här kan Ni byta ut cyklarna med en vattencykel.

Kournas

Vattenfallen vid landsbyn Argiroupolis är också ett mycket avslappnat utflyktsmål. Njut av vattnets ljud, den vackra naturen och ät någon av de goda maträtterna restaurangen har att bjuda på. Ni kan faktiskt lätt ta en taxi ut dit från Georgioupolis.

Vill man dock någon dag ha lite mera liv omkring sig samt fler shoppingmöjligheter, går det bussar till den fina staden Rethymnon.


Georgioupolis karta

I samma kategori...

Back to top button