Bali

Bali kartaBali är en mysig liten semesterort på Kretas nordkust, mellan de betydligt större orter Rethymnon och Heraklion. Med bil är avståndet till Heraklions flygplats ca 52 kilometer.

Från att ha varit en ganska liten fiskeby, har Bali på senare åren vuxit sig större och större. Fiskebåtarna ligger fortfarande i hamnen, men Bali har också blivit ett litet paradis för par och familjer som söker sig till vackra och lugna omgivningar.

Hotell och semesterlägenheter sträcker sig upp för branta bergssluttningar, och många av dem har otroligt vacker utsikt över bukten och alla fyra stränder. Med några supermarknader, ett apotek och olika turistbutiker kan Bali lätt täcka behovet för dagliga inköp.

Bali strand

Stränder i Bali
Bali har fyra fina stränder, som alla ligger i mycket vackra miljöer. Två av stränderna ligger i stadens nordliga del, i närheten av hamnen, medan den största stranden ligger längst mot söder. Här erbjuds absolut bästa faciliteter, bland annat vattensportaktiviteter.

Alla stränder har finkornig, mjuk sand och är barnvänliga. Vissa dagar kan det förekomma vågor, och då är stränderna vid hamnen bäst skyddade.

Bali strand på Kreta

Restauranger och nattliv
Restauranger och barer finns företrädesvis i stadens centrum, kring hamnen och vid den största stranden i den sydliga änden. Den bästa restaurangen är utan tvekan den familjeägda Ligo Vouno Ligo Thalassa, där gästerna verkligen kan njuta av den fantastiska utsikten över bukten. Specialiteterna är grillat kött och nyfångad, färsk fisk.

Nattlivet är ganska lugnt, men det är dock möjligt att njuta av en och annan kvällsdrink. Prova till exempel den mysiga och ytterst färgstarka Posto Cafe, som ligger bara en stenkast från hamnen.

Bali restaurang

Aktiviteter och sevärdheter
Om man vill ha lite omväxling från strandlivet, då skall man definitivt besöka Rethymnon. Här frestar den charmiga gamla stadsdelen samt det gamla venetianska fortet Fortezza. Eller varför inte åka in till huvudstaden Heraklion och ägna sig åt en shoppingtur i stadens många butiker. Det går bussar till båda städer från huvudvägen, ca en och en halv kilometer från Balis centrum.

Knossos
Knossos

De som hyr bil bör överväga att besöka Kretas största turistattraktion, det minoiska palatset i Knossos. Annars går också dagliga båtturer från Bali, till exempel till Rethymnon (kostar ca 25 Euro).


Bali karta

I samma kategori...

Back to top button